Ny uke, ny lab. Ny lab, alt for mye info.
Hamid, sjefen for mikrobiologisk, forklarte meg at kjøkkenet er det aller viktigste på laben. "Uten kjøkkenet funker ikke laben", enkelt og greit. Derfor var jeg med Benjamin i dag. Han har ansvaret for kjøkkenet. Det var litt rart, det gikk minst fem minutter før jeg skjønnte at det var fordi han var dansk jeg ikke fikk med meg hva han sa.. men det gikk fint, de fleste kollegaene hans slet mer med å forstå han enn jeg gjorde.
I dag laget vi en "brilliant green agar", og gjett om jeg var skuffet når den viste seg først å være knallrød for så å bli ekkelt brun! Ellers har vi ikke gjort stort annet enn å autoklavere, det er ekstremt strengt der nede. Alt fra kolber og flasker til pipettespisser med holder skulle autoklaveres. Til og med mediene må autoklaveres!
Dokumentering er veldig strengt også her nede. Alle veielapper, pH målinger og alt som skjer med alt utstyr skal dokumenteres i egene loggbøker. Ellers er det skoovertrekk, frakker eller dresser og "dusjhetter" (dusjhettene er bare i enkelte soner).
Det gikk litt fort i dag, men jeg har lært mye.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Hei Marte, det er morsomt å lese bloggen din. Skjønner at du har fått prøvd både det ene og det andre og fått god innsikt i kvalitetssikringsarbeidet. Spennende å høre om lærlingmuligheter. jeg tror du har lagt inn en god "søknad"
Legg inn en kommentar